Збирав дані про розташування HIMARS: на Донеччині СБУ затримала інформатора рф

Збирав дані про розташування HIMARS: на Донеччині СБУ затримала інформатора рф

Співробітники Служби безпеки затримали особу, яка виступала в якості "інформатора російської ФСБ". Ця особа збирала дані про місця розташування українських комплексів ППО та РСЗВ, зокрема M142 HIMARS, в області Слов'янська Донецької області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У відомстві стверджують, що 43-річний місцевий мешканець передавав ці відомості через один з каналів у популярному месенджері, керованому "мдб днр". СБУ також вказує, що затриманий виражав підтримку збройній агресії росії проти України, що було відображено у прокремлівських телеграм-каналах.

"Зловмисник почав передавати через чат-бот ФСБ закриті відомості про місця базування та орієнтовну кількість українських військ на Слов’янському напрямку. Для збору відомостей інформатор особисто обходив місто й навколишні селища, де приховано фіксував дислокації та маршрути руху підрозділів Збройних сил України", - йдеться у дописі.

Під час затримання у зловмисника був вилучений мобільний телефон, який він використовував для розвідувально-підривної діяльності.

Підозрюваному оголосили підозру за статтею 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану), і йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ексрадника адміністрації Януковича викрили на організації схеми для ухилянтів.

Головне