Засідання у справі митрополита Павла знову перенесли

Засідання у справі митрополита Павла знову перенесли

В Печерському районному суді Києва 30 вересня відбулося засідання у справі митрополита УПЦ МП Павла Лебедя, якого звинувачують у виправданні російської агресії проти України. Проте слухання було перенесено через відсутність його адвокатів.

Про це повідомляє Еспресо.

Засідання перенесли на 16 жовтня, оскільки жоден із захисників Павла Лебедя не з'явився на суд. За словами митрополита, троє його адвокатів перебувають у лікарні, двоє попередили суд про свою хворобу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія Мінкульту продовжує інспекцію лаври: які наслідки "хазяйнування" УПЦ МП вони знайшли

Що відомо про справу митрополита Павла?

 

Служба безпеки 1 квітня офіційно підтвердила підозри митрополиту УПЦ (МП) Павлу. Зокрема, його підозрюють у порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань. 

Після цього СБУ оприлюднила записи телефонних розмов митрополита Павла. У своїх розмовах він говорив, що це Україна сама спровокувала росію, тому Москва розпочала повномасштабну війну. Крім того він висловлював радість від окупації Херсона, а війну рф в Україні називав “війною Америки і росії до останнього українця”.

Пізніше митрополит УПЦ МП, намісник Києво-Печерської лаври Павло Лебідь, прокоментував підозру СБУ, заявив, що він проти агресії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, начальник Запорізького ТЦК постане перед судом - його звинувачують у незаконному залученні підлеглих до ремонтів на своїх об’єктах нерухомості.

Головне