Запорізька область під шквальним вогнем: 384 обстріли за добу, є загиблий та поранені

Запорізька область під шквальним вогнем: 384 обстріли за добу, є загиблий та поранені

Армія рф за добу 21 червня 384 рази відкривала вогонь по населених пунктах Запорізької області. Під ударами опинились 13 міст та сіл регіону, повідомив очільник місцевої ОВА Іван Федоров. 

Трагічним наслідком цих атак стала загибель однієї людини в Пологівському районі. Крім того, четверо осіб отримали поранення в Пологівському та Запорізькому районах.

Ворог завдав ракетного удару по Запорізькому району, а також здійснив шість авіаційних атак на населені пункти П'ятихатки та Варварівка у Пологівському районі. Агресор масовано використовував безпілотники - зафіксовано 146 атак БпЛА різної модифікації на шість населених пунктів, включаючи Гуляйполе, Роботине та Малу Токмачку.

Окупанти також застосували для ураження реактивні системи залпового вогню, здійснивши 17 обстрілів по трьох населених пунктах. Найбільш інтенсивними були артилерійські обстріли - 214 ударів завдано по десяти населених пунктах регіону, серед яких Оріхів, Гуляйполе та Новоандріївка.

За попередніми даними, зареєстровано сім повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Нагадаємо, днями в ОВА зауважили, що росіяни наростили кількість ударів по Запоріжжю. Раніше в середньому область зазнавала близько 350 обстрілів на добу. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти вночі 22 червня вчинили черговий масований ракетно-авіаційний удар по Україні. В цілому за ніч противник застосував 29 засобів повітряного нападу, серед яких 16 ракет різних типів, зокрема чотири "Калібри". Також противник запустив понад 10 ударних дронів типу Shahed-131/136. 

 

Головне