Заморожені кошти росії їй вже ніколи не повернуть, - Малюська

Заморожені кошти росії їй вже ніколи не повернуть, - Малюська

Голова Міністерства юстиції Денис Малюська заявив, що заморожені кошти росії їй вже ніколи не повернуть.

Про це голова відомства розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, повернення коштів росіянам вже зараз вважається аксіомою і навіть не дискутується серед західних лідерів.

"Єдине, що я побоююсь - це тема не політична, а залежить від параметрів нашої перемоги - щоб, раптом, це не стало якимось питанням для перемовин чи то з рф, чи то з наступними очільниками після путіна. Але цей сценарій відкладемо в сторону, він зараз не виглядає реалістичним. Кошти не повернуться, залишаться замороженими", - зазначив міністр юстиції.

Нагадаємо, уряд Естонії схвалив принципи передачі Україні заморожених активів росії. За міністра закордонних справ Естонії Маргуса Цахкни, цей механізм дозволить Талліну законно передати Києву активи рф, що були раніше заморожені в Естонії.

Разом з тим Цахкна додав, що скоро підконтрольне йому відомство внесе в уряд проєкт відповідної поправки до закону.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, країни-члени G7 шукають шляхи передачі Україні заморожених російських активів, пише The Japan Times з посиланням на власні джерела.

У виданні наголошують, що одним з можливих варіантів передачі Україні заморожених активів є їхній продаж і надання Києву отриманого прибутку. Це, зазначають джерела, дозволить обійти певні юридичні перешкоди. Також у The Japan Times зазначили, що більш активне обговорення передачі Україні заморожених активів рф почалося після відповідної заяви США.

Головне