З підтоплених територій евакуйовано близько 4000 осіб, - Верещук

З підтоплених територій евакуйовано близько 4000 осіб, - Верещук

Після підриву росіянами Каховської ГЕС з підтоплених територій вдалося евакуювати 3762 людини.

Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" заявила віцепрем'єр-міністр, Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"(Евакуювали, - ред.) 3762 людини. Це ті, що через державу евакуйовувався в інші населені пункти. Як правило (виїжджають, - ред.) на Херсонщину, Миколаївщину, дехто їде до Києва. Ми теж це організовуємо", - розповіла вона.

За її словами, держава вже почала виплачувати грошову допомогу постраждалим в наслідок підтоплень.

"Це одноразова допомога всім. Немає різниці якої шкоди завдала рукотворна стихія, яку вчинили росіяни. На сьогодні це обов’язковий вид грошової допомоги всім потерпілим. Є ще компенсація за зруйноване житло. Цим займається Кубраков (міністр інфраструктури, - ред..)", - додала Верещук.

https://weukraine.tv/yak-otrymaty-kompensatsiyu-za-znyshhene-zhytlo-cherez-spetsrahunok-ta-sertyfikat-instruktsiya/

Нагадаємо, Кабінет Міністрів схвалив рішення про виплату грошової допомоги постраждалим від затоплення після підриву Каховської ГЕС.

Уряд виділив Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям майже 565 мільйонів гривень для допомоги постраждалому від затоплення населенню. Кожній постраждалій особі виплатять одноразову грошову допомогу у розмірі 5 000 гривень. Виплати організовуватимуть Херсонська та Миколаївська ОВА.

Крім того, фінансову допомогу отримають люди від Міжнародної організації з міграції ООН. Вона складатиме 6600 гривень на особу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова Нацбанку Андрій Пишний заявив, що наразі жодних обмежень щодо обміну старих доларових банкнот немає.

Головне