Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист українських біженців до 2025 року

Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист українських біженців до 2025 року

Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист українських біженців, які виїхали до Європейського Союзу через російське повномасштабне вторгнення, до 2025 року.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії. Як зазначається, це забезпечить певність і підтримку для понад 4 млн осіб, які користуються захистом у всьому Євросоюзі.

Тепер цю пропозицію Єврокомісії має схвалити Рада ЄС.

Єврокомісія переконана, що причини для тимчасового захисту зберігаються. Саме тому він повинен бути продовжений як необхідна і відповідна реакція на поточну нестабільну ситуацію.

ЄС активував Директиву про тимчасовий захист 4 березня 2022 року одностайним рішенням країн-членів і автоматично продовжив її дію на один рік.

Нагадаємо, Греція подовжила дію тимчасового захисту для українських біженців до 4 березня 2024 року. Попередній шестимісячний термін закінчився 4 вересня. Дозволи на тимчасове проживання, які раніше вже отримали українці, не потребуватимуть оновлення. Також Греція продовжить надавати тимчасовий захист українцям, які в’їжджатимуть до країни вперше до 4 березня 2024 року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, глава Комісії Урсула фон дер Ляєн вражена прогресом, якого досягла Україна у реалізації реформ, необхідних для її заявки на вступ до ЄС. Раніше Урсула фон дер Ляєн закликала прийняти Україну в ЄС. Вона назвала таке розширення епохальним рішенням для блоку. Також вона розповіла, що послам ЄС у вересні необхідно розширити свої кордони, щоб визнати нові геополітичні реалії.

Головне