Вивчили стратегію росіян: як мінометники нищать військову техніку окупантів

Вивчили стратегію росіян: як мінометники нищать військову техніку окупантів

Мінометники поблизу Кремінної нищать військову техніку росіян і перетворюють першу лінію штурмовиків "на м’ясо". Кажуть, що вже вивчили стратегію росіян.

Як працюють мінометники на парадовій – в матеріалі "Ми-Україна".

Поблизу Кремінної у безпосередній близькості до ворога тримає оборону бойовий розрахунок міномета. Мовляв, на першу лінію росіяни привезли багато "гарматного м’яса", яке просто женуть уперед.

"Перша лінія, яка стоїть – це вік 45 плюс. За ними стоять більш досвідчені воїни, які ходять у штурми. Першу лінію не шкода, їм видають кулемет на один бліндаж, а то і більше. Їх спеціально завозять уночі, бо вони не знають, куди бігти. Позаду у штурми йдуть більш досвідчені десантні дивізії", - розповів військовослужбовець ДШВ ЗСУ Олег.

Поки наша кореспондентка спілкувалася з військовими "прилетіла" робота. Воїни швидко готують снаряди та міномет до стрільби. Наводяться і відправляють "вибуховий привіт" окупантам.

"Мінометники щойно відпрацювали по цілі і зараз ми бігом йдемо в укриття, адже може "прилетіти" у відповідь", - розповіла військова журналістка Олена Гаврилюк.

"Ми їм насипаємо завжди, щоб вони розуміли, що ми тут є і будемо. Ми їх не пустимо на свою землю, кожного просто пере*башимо", - сказав військовий Василь.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Воллес назвав Україну бойовою лабораторією для західного та українського озброєння.

Головне