Ягун: Повернути Крим набагато легше, ніж Луганську та Донецьку області

Ягун: Повернути Крим набагато легше, ніж Луганську та Донецьку області

Україні набагато легше повернути Крим, ніж Луганську та Донецьку області. Таку думку висловив генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Крим набагато легше повернути. Тому що перерубати логістичні ланцюжки, зокрема Кримський міст… Якщо наші виходять на узбережжя Азовського моря, то навіть не треба якихось далекобійних ракет. Звичайні системи залпового вогню, які в нас є - HIMARS - дістають до моста і вони можуть зробити те, що не можуть зробити ні морські дрони, ні авіація, ніхто. Дистанційно. А "перерубавши" Кримський міст,  ви бачите, як ми активно працюємо навіть по десантних кораблях, які могли б забезпечити якусь логістику в Криму - це все унеможливить перебування величезного угрупування на території Криму", - наголосив Ягун.

Також він додав, що після 2014 року у Криму поселилися близько мільйона росіян, які афільовані з військовими. Тобто є їхніми родинами та родичами.

Як повідомляли "Ми-Україна", у середу вранці, 9 серпня, на півночі окупованого Криму, а саме у Джанкойському районі, прогриміли вибухи. Після вибухів окупанти підняли у небо свої гелікоптери та перекрили рух кримським мостом.

Головне