Викликає тривогу: Кислиця на Радбезі ООН закликав світ серйозно поставитися до ядерного терору рф

Викликає тривогу: Кислиця на Радбезі ООН закликав світ серйозно поставитися до ядерного терору рф

Світ повинен більш серйозно поставитися до загрози російського ядерного терору на окупованій Запорізькій атомній електростанції. Відповідну заяву зробив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради безпеки.

"Викликає тривогу той факт, що, за даними розвідки, росія розглядає сценарій теракту на Запорізькій атомній електростанції з витоком радіації. Підрив греблі ясно дав зрозуміти, що росія готова застосувати тактику випаленої землі у відповідь на погіршення воєнної ситуації на захоплених землях, бо сумнівається, що зможе їх утримати", - заявив український дипломат.

За словами Кислиці, міжнародній спільноті потрібно посилити тиск на росію через її ядерний терор. Зокрема, дипломат пропонує ввести нові санкції проти російської атомної промисловості та військово-промислового комплексу.

"Тільки рішучі і адекватні кроки, спрямовані на ослаблення можливостей Москви завдавати шкоди на регіональному та глобальному рівнях, сприятимуть розв’язанню кризи, створеної росією, - наголосив Кислиця. - Варіанти умиротворення, такі як територіальні поступки росії і тимчасове заморожування конфлікту, слугуватимуть лише мінами уповільненої дії, детонатор яких перебуває в руках Кремля".

Як повідомляли "Ми-Україна", Президент Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка отримала інформацію про можливість теракту на окупованій Запорізькій АЕС. Російські окупанти розглядають сценарій терористичного акту з викидом радіації.

Головне