Вкрали понад 24 млн грн: СБУ викрила депутата Одеської облради та його дружину на корупції

Вкрали понад 24 млн грн: СБУ викрила депутата Одеської облради та його дружину на корупції

Служба безпеки Україна викрила нові корупційні злочини депутата Одеської обласної ради та його дружини, яких раніше спіймали на рейдерському захопленні землі в регіоні. Про це інформує прес-служба СБУ.

Зокрема, подружжя підозрюють у привласненні бюджетних коштів на ремонті та будівництві об’єктів комунальної та соціальної інфраструктури протягом у період з 2017 по 2021 роки. Йдеться про будівництво дитячого садка та встановлення вуличного освітлення в 11 населених пунктах Одеської області.

Сума збитків, які підозрювані нанесли державі, оцінюється у понад 24 млн грн.

"За даними слідства, фігуранти діяли у складі організованої злочинної групи, залучивши до неї директора підконтрольної будівельної компанії та голів селищних рад. Депутат із дружиною координували укладання договорів між сільрадами і підрядною організацією. Остання отримувала кошти, передбачені бюджетом на реалізацію проєктів.

При цьому організатори оборудки штучно завищували вартість та обсяги ремонтно-будівельних робіт, а отриману "різницю" виводили у тінь та розподіляли між собою", - йдеться у матеріалах СБУ.

Правоохоронці вже оголосили підозри дружині депутата, директору підрядника та голові сільрад за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією); чч. 1, 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів); ч. 1 ст. 366 (службове підроблення); ч. 5 ст. 191 (привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляли "Ми-Україна", слідчі СБУ викрили чинного нардепа, який за грошову винагороду 50 000 доларів пообіцяв громадянину ФРН, використавши певні власні зв’язки, допомогти уникнути екстрадиції.

Головне