Викрадали людей та вимагали кошти: у Запоріжжі СБУ знешкодила банду рекетирів

Викрадали людей та вимагали кошти: у Запоріжжі СБУ знешкодила банду рекетирів

У Запоріжжі Служба безпеки України разом з Національною поліцією знешкодили банду рекетирів, які викрадали людей та вимагали кошти. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, після чого вимагали від потерпілих гроші за "мирне" врегулювання спору. У багатьох випадках одноразовий "платіж" переростав у щомісячну "данину». - йдеться в повідомленні.

Відомо, що у разі відмови жертв викрадали та відвозили їх до покинутої будівлі. Фігуранти знущалися та били людей.

Силовики затримали зловмисників лідера угруповання і двох його активних учасників, коли вони вимагали у чоловіка кошти за неіснуючі борги.

Варто зауважити, що банду організував запорізький кримінальний авторитет, який понад 20 років провів у тюрмі.

"Застосовуючи розбійні напади на громадян, зловмисники намагались поширити свій вплив на території міста та інші райони області. Під час обшуків у помешканнях фігурантів вилучено зброю, наркотики та гроші, одержані злочинним шляхом", - розповіли співробітники СБУ.

Зазначається, що наразі банда рекетирів перебуває під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, що співробітники поліції викрили та ліквідували у Києві злочинне угруповання, яке у комендантську годину постачало клієнтам наркотики та повій. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Одеській області Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який готував екологічний теракт.

Головне