Військовий в ефірі показав шматок російської крилатої ракети з передової з деталями з AliExpress. Відео

Військовий в ефірі показав шматок російської крилатої ракети з передової з деталями з AliExpress. Відео

Російські крилаті ракети виробляють з модулів з AliExpress. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів український військовослужбовець та експерт із радіотехнологій Сергій Флеш і навіть показав приклад такого використання.

"Ось приклад того, як це працює. Це уламок крилатої ракети з передової. Також це безпілотні бомби, які вони використовують керовані. І ось у цьому блоці ми бачимо модулі, перетворювач напруги з AliExpress. Тобто будь-який школяр, який займався радіоелектронікою, він знає, що це можна купити за копійки в Китаї. Діти з усього світу, підлітки використовують це для моделювання та створення якихось іграшок і речей. Тобто росіяни це все купують і ставлять на свої бойові ракети", - зазначив Флеш.

При цьому він додав, що окупанти часто використовують у виробництві китайські технології спільно з радянськими.

"Для мене це взагалі повна фантастика. Я часто наводжу приклад сучасної російської техніки… Ви можете в одному російському блоці виявити радянські транзистори СРСР, отакі великі 80-х років, а поряд стоїть якийсь сучасний тепловізор. Тобто оце яскравий приклад того. Це стовідсотково російське виробництво, тут є дороге фрезування, якісне, але всередині це на 50% залишки Радянського Союзу комплектуючих, а наполовину це китайські поставки", - зазначив експерт.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що не всі ракети, які росія випускає по Україні, долітають навіть до наших кордонів. Інколи трапляється таке, що ці російські ракети падають на голови росіянам.

Головне