На фронті не вистачає свіжих сил, адже інтенсивність війни дуже висока, - військовий

На фронті не вистачає свіжих сил, адже інтенсивність війни дуже висока, - військовий

Українські військовослужбовці, які перебувають півтора роки на війні без ротації, дуже виснажились. Через втому і високу інтенсивність війни є втрати.

Про це повідомив солдат-гранатометник 5-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій "Мамай" Сиротюк в ток-шоу "На часі".

"Перебуваючи півтора року на фронті без ротації, я хотів би, щоб зʼявилися чоловіки, які хоча б на пів року приїхали і допомогли. В такій інтенсивності ведення бойових дій є достатньо чисельні втрати… Ми протягнули з першого дня до цього часу цей тягар війни. Але ми теж не залізні, не вічні", - сказав він.

Також Сиротюк розповів, чому настільки важливі українські удари по російському флоту в окупованому Севастополі.

"Ми розуміємо, що Чорноморський флот росії буде повністю потоплений без жодної морської битви. І те, що ми там знищуємо - вже ніколи не буде відновлено. Більшість класів кораблів будувалися за Совєцького Союзу або за допомогою західних технологій", - додав військовий.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Фастові жінки забрали вази з квітами з могил військових. Силовики виявили та вилучили викрадене з місць поховань.

За фактом наруги над могилами, за процесуальним керівництвом Фастівської окружної прокуратури, слідчі повідомили фігуранткам про підозру [ч. 3 ст. 297 ККУ]. Жінкам загрожує до семи років позбавлення волі.

Головне