Військовим на фронт передадуть партію роботизованих платформ "Шабля"

Військовим на фронт передадуть партію роботизованих платформ

Українським військовим на фронті допомагають роботизовані платформи "Шабля", які можуть вести вогонь на невеликих відстанях. Найближчим часом такі платформи буде передано на фронт у більшому обсязі, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зазначив, що нині такі платформи вже мають бійці батальйону "Вовки Да Вінчі", 3 та 5 ОШБр, 110 ОМБр, 123 і 125 ОБрТрО, 81 окрема аеромобільна бригада.

"Продовжуємо розвивати інновації і технологічно підсилювати військових. Зараз у фокусі - роботизовані платформи і РЕБ. Генштаб розподілить та передасть "Шаблі" на найгарячіші ділянки фронту. У партії - три модифікації, вони можуть вести вогонь на відстань від 1,2 км до 2,2 км", - заявив Федоров.

Як повідомляли "Ми-Україна", на початку січня поточного року Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі "Шабля" - куленепробивні автоматизовані системи під кулемети. Вони допомагають українським військам у дистанційному знищенні ворога. Це також дозволяє вберегти життя та здоровʼя кулеметників завдяки дистанційній роботі.

Головне