Військовим можуть заборонити публікувати в інтернеті певну інформацію: що про це відомо

Військовим можуть заборонити публікувати в інтернеті певну інформацію: що про це відомо

Верховна Рада України ухвалила під час засідання у четвер, 22 лютого, законопроєкт №10313. Документ передбачає забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Верховна Рада сьогодні прийняла за основу законопроєкт №10313 щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. В ньому пропонується удосконалити питання з відпустками військовослужбовців, наприклад, по догляду за дитиною, і питання про нарахування пенсій для військовослужбовців", - зазначив парламентар.

Водночас він додав, що документом передбачена заборона на поширення інформації, яка "дозволяє визначити геопросторові дані про військові об’єкти, військові частини (підрозділи) та військовослужбовців під час виконання покладених на них завдань; характер цих завдань та сили і засоби, що залучені до їх виконання".

Відомо, що документ підтримали 271 народний депутат. 35 парламентарів не голосували і ще 31 нардеп утримався від голосування.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський вніс на розгляд до Верховної Ради законопроєкт про зміни щодо строків строкової військової служби. Документ вже направлено на розгляд профільного комітету.

Головне