Військові медики дістали хвостовик міни з тіла захисника (фото)

Військові медики дістали хвостовик міни з тіла захисника (фото)

У прифронтовому шпиталі з плеча українського військового дістали хвостовик міни. Самопочуття захисника стабільне.

Про це повідомили в Командуванні Медичних сил Збройних Сил України.

В одному з прифронтових шпиталів лікарі у тілі пораненого військового виявили сторонній предмет. Після того, як медики зрозуміли, що предмет схожий на міну, то викликали бригаду саперів. Вони дослідили ситуацію та засвідчили, що сторонній предмет можна видалити безпечно.

Медики виконали оперативне втручання та самостійно видалили хвостик міни. За інформацією командування, зараз стан пацієта стабільний і його готують до подальшої медичної евакуації та реабілітації.

Нагадаємо, Ізраїль продовжив медичне страхування для українців до кінця року.

10 серпня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук закликав офіційний Єрусалим відмовитися від намірів скасувати медичне страхування для українських біженців.

Міністр закордонних справ Держави Ізраїль Елі Коен запевнив главу МЗС України Дмитра Кулебу, що проблему медичного страхування для українців буде вирішено найближчим часом.

14 серпня стало відомо, що Україна розглядає питання призупинення безвізу з Ізраїлем із двох причин. Перша – через складність гарантувати безпеку паломникам, які збираються до Умані.

“Зараз, напередодні Рош га-Шана, знову піднялося питання щодо доцільності відволікання величезної кількості наших держслужбовців під час військових дій для забезпечення безпеки паломників. Мова не йде про скасування безвізу, розглядалося питання щодо призупинення. Тобто, міжурядову угоду ніхто не збирався скасовувати”, – сказав Корнійчук.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ПриватБанк попередив про регламентні роботи.

Головне