Військова допомога Україні не повинна мати обмежень, - Міноборони Нідерландів

Військова допомога Україні не повинна мати обмежень, - Міноборони Нідерландів

Військова допомога Україні не повинна мати обмежень, адже від обороноздатності України залежить і безпека Нідерландів.

Про це заявила очільниця Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен в ефірі радіопрограми NOS Met het Oog op Morgen.

"Коли мова йде про зброю, звичайну зброю, навчання та запчастини, як на мене, не повинно бути жодних кордонів", - заявила міністерка.

Крім того, Кайса Оллонгрен наголосила на необхідності продовження надання допомоги Україні. За її словами, від військової підтримки виграє не тільки Україна, але і безпека самих Нідерландів.

Очільниця Міноборони країни також розкритикувала одного з депутатів Нідерландів. Він минулого тижня під час виступу в Палаті представників заявив, що підтримка України є начебто "провокацією для росії".

"Це звук, який хоче чути Кремль. Ми повинні бути чесними щодо цього. Коли ви говорите: "Захід провокує росію", це точно відлуння того, що також говорить Путін. Це неправдиве уявлення", - пояснила Оллонгрен.

Нагадаємо, Нідерланди планують передати Україні більше винищувачів F-16, ніж спочатку планувалося. Замість очікуваних 18 літаків, Україна отримає 24, оскільки до них додадуться шість бортів, які спочатку були призначені для продажу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Нідерланди виділять 122 млн євро для України на боєприпаси, обладнання та кібербезпеку. Близько 87 млн євро підуть на закупівлю артилерійських снарядів. Ще 25 млн євро Нідерланди пожертвують у Міжнародний фонд для України (IFU).

Головне