Відсидітися нікому не вдасться, на кону – доля України: Павлюк закликав українців вступати до ЗСУ

Відсидітися нікому не вдасться, на кону – доля України: Павлюк закликав українців вступати до ЗСУ

Командувача Сухопутних військ ЗС України Олександр Павлюк звернувся до українці із закликом знайти у собі мужність та встати на захист Батьківщини. Він наголосив, що Силам оборони не вистачає людей та нагадав, що захист країни є обов'язком кожного громадянина.

"Скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було – нам бракує людей! Техніка сама не їде, зброя сама не стріляє, дрон сам не полетить. Підрозділи мають оновлюватись", - заявив генерал-лейтенант. 

Він зауважив, що на ворожа пропаганда про мобілізацію в Україні зробила своє і змусила людей повірити, що це про "несправедливість і порушення прав" та підірвала довіру народу до армії.

"Ворог розуміє тільки мову сили. Ми маємо змусити його забиратися геть з нашої землі. Якщо ми цього не зробимо, ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі. Подивіться на саму росію, на тимчасово окуповані території ... Усі громадяни України мусять тримати голову холодною і усвідомити одну просту істину: армія і народ неподільні. Особливо під час битви за існування держави", - зазначив Павлюк. 

Він розвінчав "страшилки і маніпуляції" про мобілізацію, з якими стикаються українців. Перш за все, генерал-лейтенант визнав, що в роботі ТЦК дійсно є певні проблеми, але на кожен випадок перевищення прав негайно реагують правоохоронці. Далі він спростував брехню щодо того, що вручення повістки значить відправку на фронт вже наступного дня. Командувач Сухопутних військ зазначив, що спершу людина має пройти ВЛК і якщо буде визнана придатною відправиться на місячне навчання.

"Наші спроможності підготувати новобранців до ефективних бойових дій не гірші, ніж у більшості інших армій. Після проходження базової загальновійськової підготовки воїни потрапляють у військові частини. І не обов’язково саме на бойові посади", - додав він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Думаю, що найближчими тижнями парламент проголосує закон про мобілізацію

Навіть і ті, хто отримають бойові посади спочатку набиратимуться досвіду і лише після його набуття зможуть долучитися до участі в бойових діях.

"Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у росії втілити її кровожерливі задуми. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації. Зараз історичний момент, який дала нам доля: або ми захистимо і збережемо державу, або зникнемо як нація", - підсумував він. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів, що після проведення внутрішнього аудиту в Збройних силах України, кількість осіб, яких необхідно мобілізувати на військову службу, була значно зменшена.

Головне