Від початку доби на фронті відбулося 71 боєзіткнення, на Покровському напрямку їх було 26

Від початку доби на фронті відбулося 71 боєзіткнення, на Покровському напрямку їх було 26

На фронті відбулося 71 боєзіткнення. Найбільшу активність росіяни проявляють на Покровському напрямку, де зафіксовано 26 атакувальних дій ворога. Про це повідомили у зведенні Генштабу.

"Загалом, ворог завдав 31 ракетний та 46 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", — йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку ворог двічі безуспішно атакував підрозділи Сил оборони в районі Глибокого та західніше Тихого. На даний час триває боєзіткнення поблизу Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили дві атаки противника. Ще стільки ж боєзіткнень тривають. В районі Петропавлівки ворожа авіація завдала удару одинадцятьма НАРами, ще сімома некерованими авіаційними ракетами агресор вдарив по Табаївці.

На Лиманському напрямку триває бій неподалік Греківки.

На Краматорському напрямку захисники успішно відбили п’ять штурмових дій противника. Наразі тривають боєзіткнення поблизу Нового та Андріївки. Українські воїни успішно відбили три штурмові дії окупантів. 

На Покровському напрямку зараз найгарячіше. З початку доби окупанти здійснили вже 26 атакувальних дій на позиції наших військ в районах Новоолександрівки, Калинового, Новоселівки Першої, Євгенівки, Новопокровського, Межового та Невельського. Активно працює ворожа авіація. Сили оборони стримують натиск та відбили 16 ворожих штурмів, 10 боєзіткнень – ще продовжуються.

На Курахівському напрямку загальна кількість атак тут зросла до 16. Наші захисники успішно відбили 10 штурмових дій російських загарбників. Ще шість бойових зіткнень тривають .

На Придніпровському напрямку, на лівобережжі Дніпра, агресор намагався тричі безуспішно атакувати наші позиції поблизу Кринок.

На Времівському напрямку активізувалася ворожа авіація. Удару сімома НАРами зазнало Старомайорське, по Сторожовому, Великій Новосілці та Богоявленці окупанти били КАБами.

Нагадаємо, під час саміту G7 президент України Володимир Зеленський і Папа Римський Франциск в італійській Апулії проведуть двосторонню зустріч. Про це повідомляє Vatican News.

Як писали "Ми-Україна" раніше, оператори восьмого окремого полку Сил спеціальних операцій ЗСУ продовжують виконувати бойові завдання на найгарячіших ділянках фронту, завдаючи відчутних втрат російським окупантам.

Головне