Верховна Рада обмежить деяким жінкам виїзд з країни з 1 жовтня

Верховна Рада обмежить деяким жінкам виїзд з країни з 1 жовтня

Жінкам, які стануть на військовий облік з 1 жовтня, обмежать виїзд за кордон. Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, інформує "РБК-Україна".

“Торік нардепи змінили ст. 1 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, після чого Кабмін видав постанову про порядок військового обліку”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Міноборони видало наказ про військовий облік жінок, згідно з яким із 1 жовтня жінки, які мають медичну чи фармацевтичну освіту, повинні обов'язково стати на облік.

“Якщо вони будуть стояти на обліку, то вони набувають статусу військовозобов'язаних. А військовозобов'язані виїжджають за кордон у тому порядку, який встановлено для військовозобов'язаних. Тобто якщо будуть окремі якісь документи, які дають право на тимчасовий виїзд - тоді так, вони зможуть поїхати. Якщо немає - тоді вони також, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду”, - наголосив Веніславський.

Нагадаємо, що в окупованому Криму зростає невдоволення серед місцевого населення через примусову мобілізацію до військ рф. 

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, змін до мобілізації не відбудеться попри заклики до президента Володимира Зеленського дозволити мобілізувати більше людей. Проте не виключається ймовірність додаткового призову.

Головне