Верховна Рада дозволила розлучатися під час вагітності

Верховна Рада дозволила розлучатися під час вагітності

Верховна Рада України ухвалила за основу зміни у Сімейному кодексі та дозволила розлучатися під час вагітності дружини.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram-каналі. Як зазначається, "за" законопроєкт №5492, який дає можливість пред'явлення позову про розірвання шлюбу протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини проголосувало 232 депутати.

У пояснювальній записці йдеться про те, що законопроєкт має усунути перешкоди у реалізації права на шлюб та права на його розірвання. Крім того, він спрямований на попередження та захист осіб, які страждають від домашнього насильства.

Раніше в Україні не можна було розлучатись в період вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини. Метою норми було збереження сім’ї, адже вважалося, що народження дитини може вплинути позитивно на стосунки між її батьками.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Верховну Раду внесли законопроєкт, згідно з яким пропонують штрафувати за російську музику в публічних місцях. Як зазначається, законопроєкт №9547 передбачає штрафи від 5100 до 25500 грн. Йдеться про використання російського музичного продукту в закладах торгівлі, громадського харчування та сфери послуг. 

Головне