Верещук розповіла, скільки українців вже висловили бажання працювати у Криму після його звільнення

Верещук розповіла, скільки українців вже висловили бажання працювати у Криму після його звільнення

До кадрового резерву для деокупованих територій вже подали заявки понад 500 осіб. Про це розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"За цей час уже більше 500 заявок і дійсно більшість з них хочуть працювати в нашому українському Криму. Здебільшого це жінки, але це зрозуміло, бо більшість чоловіків сьогодні мобілізовані і несуть свій обов'язок з захисту Батьківщини на фронті. Зараз ми говоримо про те, що це люди середнього віку. Є із вищою освітою, але є і з середньою освітою. Також до речі, це теж цікаво, до нас звертаються директори шкіл, звертаються директори лікарських установ і ми звичайно за це все дуже дякуємо", - розповіла Верещук.

Вона також зазначила, що уже запущено механізм з перекваліфікації спеціалістів, які хочуть працювати на звільнених від росії територіях.

"Ми розуміємо, що доведеться перекваліфіковувати певну частину, до прикладу, з числа ветеранів. Є вузи, які визначені Міністерством освіти і науки, наприклад це університет Шевченка. Ми презентували програму перекваліфікації. Інші університети, які розробили такі програми і чекають наших громадян на курси підвищення кваліфікації, перекваліфікацію. Отже, в принципі, станом на сьогодні ми розгортаємо систему підготовку кадрового резерву для деокупованих територій", - наголосила Верещук.

Як повідомляли "Ми-Україна", Президент Володимир Зеленський заявив, що перемога України у війні означатиме відновлення територіальної цілісності держави станом на 1991 рік. Тобто поки не буде повністю деокуповано Крим, перемоги не буде.

Головне