Ватикан відправив до Києва свого кардинала Маттео Дзуппі: яка мета його візиту

Ватикан відправив до Києва свого кардинала Маттео Дзуппі: яка мета його візиту

Папа Римський відправив в Україну свого кардинала Маттео Дзуппі. Йому понтифік доручив виконувати "мирну місію", що покласти край війні в країні.

Як пише Reuters, у Києві архієпископ Болоньї та керівник Конференції італійських єпископів пробуде два дні.

"Це ініціатива, головна мета якої — уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого миру та підтримати гуманні жести, які сприяють ослабленню напруженості", - розповіли про мету візиту в прес-службі Святого престолу.

Видання зазначає, що наразі достеменно не відомо, чи зустрічатиметься Дзуппі з Президентом Володимиром Зеленським.

Минулого місяця посланець Папи Франциска заявляв, що ладен "зробити все, що завгодно" для послаблення напруженості між рф та Україною.

"Ми не можемо дивитися на війну, не кажучи хоча б про те, що знаходимося поруч із жертвами і прагнемо всіма можливими способами пом'якшити наслідки", - сказав тоді Дзуппі журналістам.

Нагадаємо, 1 травня  Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у “таємній миротворчій місії”, яка має на меті покласти край війні в Україні. Про що саме йдеться він не розповів, але пообіцяв це зробити пізніше.

Між тим днями понтифік заявив, що повернення росією окупованих українських територій є “політичною проблемою”, а для досягнення миру сторони повинні “говорити одна з одною”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Угорщині суспільство продовжує підтримувати людей, які тікають від війни в Україні. Угорці не вважають, що гроші, які витрачаються на біженців, необхідно переспрямувати на власних громадян.

Головне