Вандалізм на "Аскольдовій могилі": поліція розшукує жінку, яка понівечила місця спочинку захисників України

Вандалізм на

Печерська окружна прокуратура м. Києва розпочала кримінальне провадження за фактом наруги над могилами захисників України на території Аскольдової могили. Акт вандалізму вчинила невідома жінка, як свідчать дані з камер спостереження.

Наруга над могилами "Да Вінчі", "Джуса" і Павла Петриченка: деталі інциденту

Вранці 20 червня на могилах загиблих захисників України - Дмитра Коцюбайла ("Да Вінчі"), Андрія Пільщикова ("Джус") та Павла Петриченка - було виявлено акт вандалізму. Невідома жінка зірвала та поламала пам'ятні таблички, розбила лампадки та понівечила державний прапор України, що були встановлені на могилах героїв.

Окрім наруги над могилами військових, вандали також розбили лампадки на меморіалі-триптиху "Іловайськ. ДАП. Дебальцеве", який встановлений поруч із похованнями.

Кримінальне провадження та розшук зловмисниці

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 КК України (Наруга над могилою). Правоохоронці проводять оперативні слідчі та розшукові дії для встановлення особи жінки, яка вчинила цей ганебний акт вандалізму.

Санкція статті, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрили скульптуру "Герої" на честь українських військових

Як писав "Ми-Україна" раніше, цього місяця стало відомо, що з могили наймолодшого захисника "Азовсталі" Назарія Гринцевича "Грінки" викрали його дитячу іграшку. Зниклий іграшковий собака був особливо цінним для нього та його мами.

Головне