В уряді Німеччини запропонували змінити статус біженців з України

В уряді Німеччини запропонували змінити статус біженців з України

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер запропонував змінити правовий статус українських біженців, щоб зменшити витрати на соціальні виплати та стимулювати їхню зайнятість на ринку праці.

Про це він сказав у коментарі Wirtschaftswoche.

Лінднер зазначив, що уряд повинен “розглянути окремий правовий статус для біженців з України”. Ця зміна дозволила зменшити державні витрати, які зараз спрямовуються на підтримку українців.

Міністр фінансів висловив ідею, що замість нинішніх виплат, які українці підтримують на рівнях з іншими резидентами країни (так зване Bürgergeld), слід ввести пільги для шукачів притулку, які включають інструменти політики ринку праці. Словами Лінднера, Bürgergeld є більшою виплатою, ніж допомога, що надається шукачам притулку.

Лінднер також підкреслив, що українці не повинні проходити процедуру надання притулку в Німеччині.

“З іншого боку, вони не повинні одразу отримувати допомогу для громадян, яка орієнтована на соціально-економічний прожитковий мінімум із соціальною участю навіть без роботи”, - зазначив міністр.

Як писав “Ми-Україна” раніше, група терористів здійснила напад на турецьку аерокосмічну компанію Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı в Анкарі 23 жовтня. Внаслідок теракту є загиблі та постраждалі.

Головне