В України є потенціал повернути ініціативу на фронті в 2023 році, - ISW

В України є потенціал повернути ініціативу на фронті в 2023 році, - ISW

В України є потенціал повернути ініціативу на фронті в 2023 році за умови "достатньої і своєчасної підтримки Заходу".

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що президент Володимир Зеленський та голова Міністерства оборони Олексій Резніков днями зробили синхронні заяви щодо підготовки ЗСУ до контрнаступу найближчим часом.

У звіті наголошується і важливість оборони Бахмута. Зеленський заявив, що Україна продовжить захищати місто, але "не за будь-яку ціну".

Рішення України щодо оборони Бахмута є стратегічно обґрунтованим зусиллям. Воно спрямоване на те, щоб затиснути російські сили на окремій ділянці фронту.

"Зеленський, ймовірно, пом'якшив позицію своєї адміністрації щодо Бахмута, щоб зробити обмежену риторичну поступку офіційним особам США. Вже давно зрозуміло, що Україна не буде продовжувати захищати Бахмут, ризикуючи опинитися в оточенні, тому коментар Зеленського навряд чи свідчить про реальну зміну стратегії Києва", - йдеться в повідомленні.

Аналітики додають, що рф не має великих незадіяних боєздатних резервів, які можна було б розгорнути та змінити хід війни на свою користь. Таким чином у ISW вважають, що Україна має потенціал відновити ініціативу в 2023 році за достатньої та своєчасної підтримки Заходу.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ дали відсіч ворожому війську поблизу 12 населених пунктів в в Луганській, Донецькій та Харківській областях.

Головне