В Україні розслідують викрадення Червоним Хрестом Білорусі українських дітей, - ОГПУ

В Україні розслідують викрадення Червоним Хрестом Білорусі українських дітей, - ОГПУ

Офіс генерального прокурора України почав розслідування проти білоруського Червоного Хреста через його участь у депортації українських дітей в Білорусь. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

За його словами, такі дії білоруського Червоного Хреста є грубим порушенням Женевської конвенції.

"Участь білоруського Червоного Хреста у примусовій депортації українських дітей з окупованих рф територій до Білорусі є співучастю у скоєнні міжнародного злочину. Ця організація грубо порушує норми Женевських конвенцій, а також Основоположні принципи Руху Червоного Хреста", - зазначив Костін.

При цьому він висловив сподівання, що Міжнародний комітет Червоного Хреста також відреагує на цю ситуацію.

"Ми сподіваємося, що МКЧХ розгляне це порушення доброчесності та вживе відповідних заходів. Зі свого боку, ми розпочали розслідування, аби забезпечити  відповідальність за кожен випадок насильницького переміщення та/або депортації українських дітей", - заявив генеральний прокурор України.

Як повідомляли "Ми-Україна", білоруський Червоний Хрест підтвердив, що допомагає у викраденні дітей з України. Зокрема, глава організації в Білорусі Дмитро Шевцов розповів про факт викрадення дітей під час поїздки на окуповані росією території.

Головне