В Україну привезли Вифлеємський вогонь миру (фото)

В Україну привезли Вифлеємський вогонь миру (фото)

В Україну, у місто Ужгород, у неділю, 10 грудня, привезли Вифлеємський вогонь миру та передали Кафедральному греко-католицькому собору. Вогонь вп'яте привозять в Україну зі Словаччини.

Вперше вогонь привезли у 2018 році у той самий храм. З вогнем у собор прийшли пластуни станиць Ужгорода та Мукачева. Після цього Вифлеємський вогонь планують передавати у церкви та дитячі будинки по всій країні.

Голова осередку Пласту в Ужгороді Оксана Маричевська розповіла, що до церемонії передання Вифлеємського вогню долучилися більш ніж 30 пластунів "Станиць Ужгород та Мукачево".

Пізніше стало відомо, що вогонь вже прибув до Києва, на території заповідника “Софія Київська”. Там провели офіційну передачу до військових, громадських і волонтерських організацій.

Голова "Пласту" Ксенія Дремлюженко заявила, що вогонь далі розповсюджуватимуть по всій країні через Укрзалізницю. Крім того, Вифлеємський вогонь доставлять і на передову до українських військових разом з подарунками на Різдво.

Передання Вифлеємського вогню миру є міжнародною щорічною скаутською акцією до Різдва. Вона полягає у поширенні вогню, який запалили на місці народження Ісуса Христа. В Україні цей вогонь поширюють пластуни.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Нобелівську премію миру за 2023 рік вручили правозахисниці та журналістці з Ірану Наргес Мохаммаді. Вона виступає за права жінок та була ув'язнена іранською владою. На церемонії вручення нагороди в Осло жінку представляли її 17-річні діти - Алі та Кіана Рахмані.

Головне