В Україні з'явиться електронний військовий квиток

В Україні з'явиться електронний військовий квиток

Міністерство цифрової трансформації працює над впровадженням електронного військового квитка та електронного кабінету призовника, але ймовірно, що вони будуть функціонувати окремо від платформи "Дія".

Про це заявив голова Мінцифри Михайло Федоров в інтерв'ю Forbes.

За його словами, хоча теоретично ці можливості можуть з'явитися в рамках "Дії", проте найбільш ймовірно, вони будуть реалізовані окремо.

"Там є певна логіка. Поки що не можу її спойлерити. Скажімо так, це може бути військовий квиток в "Дії". Проте, найімовірніше, його не буде (в Дії, - ред). Зараз ми працюємо над цим проектом окремо", - сказав він.

Федоров підкреслив, що електронного військового квитка та електронного кабінету призовника у мобільному додатку "Дія" не буде. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифровізація армії: яким буде реєстр призовників та військовозобовʼязаних згідно нового закону

Нагадаємо, у "Дії" з’явилася нова послуга - мапа укриттів з можливістю повідомити, якщо воно зачинене.

Тепер в застосунку доступна інтерактивна карта з найближчими укриттями, де можна повідомити, якщо вони закриті, оцінити їх і залишити відгук.

Відгуки автоматично передаються до органів місцевого самоврядування. Якщо будуть негативні відгуки або укриття буде закрито, місцева влада відреагує та вирішить проблему.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, очільник Мінцифри Михайло Федоров вкотре заявив, що повісток в "Дії" не буде. Вибори через сервіс також проводиться не будуть, проте з'являться декілька нових послуг

Головне