В Україні відправили за ґрати ще п'ятьох окупантів, які воювали в Авдіївці та Мар'їнці

В Україні відправили за ґрати ще п'ятьох окупантів, які воювали в Авдіївці та Мар'їнці

В Україні відправили за ґрати ще п'ятьох російських окупантів, які воювали в Авдіївці та Мар'їнці, що в Донецькій області. Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі.

Як зазначається, трьох з них взяли у полон під час запеклих боїв під Авдіївкою ще у вересні 2023 року. На той момент оборонці української армії не тільки затримали злочинців, але і відбили понад 10 атак російських військ.

Інших двох полонили у ході боєзіткнень поблизу Мар’їнки на Донеччині.

Суд призначив поплічникам російських загарбників 15 років тюрми. Серед засуджених – уродженець тимчасово окупованої Макіївки на Донеччині. На початку повномасштабного вторгнення він добровільно "мобілізувався" до штурмового батальйону "Сомалі". Батальйон підпорядковується Південному військовому округу росії. Тоді він був призначений снайпером, його перекинули на фронт у районах Бахмута і Волновахи.

Інший засуджений є мешканець Криму. У квітні минулого року він доєднався до складу штурмової роти "Ірбіс-Z" російської приватної військової компанії "Редут". Він займався облаштовуванням фортифікаційних споруд ворога, а також обстрілював позиції українських військ на Донецькому напрямку.

Водночас ув'язнено було ще троє окупантів, які воювали у складі 114-ї окремої мотострілецької бригади рф та 114-го батальйону так званої "народної міліції ДНР". Після навчання на полігоні один із них був призначений оператором-навідником БМП-1. Він атакував житлові будинки у Маріуполі, а також штурмував позиції Сил оборони в районі Сєвєродонецька. Згодом він прибув і під Авдіївку.

Суд визнав усіх п’ятьох окупантів винними за чч. 1, 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Злочинні дії трьох з них додатково також інкримінували за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • ⁠ч. 2 ст. 260 (участь у непередбачених законом збройних формуваннях).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ знайшла підтвердження використання російським окупаційним військом балістичних ракет північнокорейського виробництва

Головне