В Україні розробляють проєкт з цифрового рекрутингу до ЗСУ, - Мінцифри

В Україні розробляють проєкт з цифрового рекрутингу до ЗСУ, - Мінцифри

В Україні розробляють проєкт з цифрового рекрутингу до лав Збройних сил України для пошуку операторів дронів.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, розробка цього проєкту наразі перебуває на фінальному етапі.

"Пілот буде на напрямку безпілотників. Ми вже запустили декілька бета-тестувань з бригадами, коли шукаємо таргетовано пілотів-операторів для роти ударних дронів", - розповів Федоров в ефірі.

Міністр також підкреслив, що зараз триває тестування процесу, тобто наскільки сильним є зворотний зв’язок від охочих вступити до лав українських військ. Метою проєкту є пояснити охочим, ким вони можуть стати, як і скільки буде тривати навчання, якою буде заробітна платня та які будуть бойові задачі і ризики.

Федоров пояснив, що наразі такий проєкт є складним у реалізації, адже треба перебудовувати систему, в якій не буде ТЦК.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов пояснив принципову різницю між рекрутингом та мобілізацією. За його словами, це два зовсім різні процеси. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, втома, передусім моральна, є найскладнішим фактором для українських оборонців, особливо на нулі, де вони постійно перебувають у небезпеці, розповів керівник служби зв'язків з громадськістю 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура" (47 ОМБр) Дмитро Лазуткін.

Головне