В Україні арештували нерухомість Олега Царьова на майже пів мільярда гривень

В Україні арештували нерухомість Олега Царьова на майже пів мільярда гривень

Суд арештував нерухомість колишнього народного депутата Олега Царьова у двох регіонах України. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Йдеться про квартиру у центральній частині Дніпра та земельну ділянку на Київщині.

Крім того було накладено арешт на два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму, а саме санаторій "Кірова" та музей "Садиба княгині Барятинської", де нині мешкає Царьов.

Як наголосили у СБУ, загальна вартість арештованої нерухомості становить майже пів мільярда гривень.

"Блокування активів фігуранта дозволить запобігти їх перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна", - пояснили у Службі безпеки.

Також у СБУ додали, що Царьов після окупації Криму переоформив свій санаторій відповідно до законодавства рф. Тобто він на постійній основі сплачує гроші з рекреаційного бізнесу до бюджету росії у вигляді "податків".

Крім того Царьов уклав договір з підрозділом росгвардії на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох його кримських об’єктів.

"Гроші за такі послуги колишній "регіонал" сплачує безпосередньо на банківські рахунки окупаційного угруповання рф, яке дислокується на тимчасово захопленому півострові", - йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних СБУ доказів Царьову додатково оголосили підозру відповідно до ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України).

Наразі СБУ працює над тим, щоб притягнути Царьова до відповідальності за злочини проти України. Він нині переховується від правосуддя на ТОТ.

Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ завершила спеціальне досудове розслідування щодо колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова, який публічно підтримує збройну агресію росії проти нашої держави.

Головне