В США можуть заборонити TikTok: Палата представників схвалила законопроект

В США можуть заборонити TikTok: Палата представників схвалила законопроект

Палата представників США повідомила про схвалення законопроекту, що включає можливість заборони TikTok в країні.

Про це повідомляє Sky News.

Згідно з цим законопроектом, який був запропонований спікером Палати представників США Майком Джонсоном, китайській компанії ByteDance, власнику TikTok, надається дев'ять місяців на продаж соціальної мережі. Якщо компанія не виконає вимог американської влади, TikTok може бути виключено з американських магазинів додатків.

Проте для остаточного набуття чинності цей законопроект повинен отримати підтримку від американського Сенату та отримати підпис президента США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 нейромереж для спрощення вашої роботи

Проте компанія, ймовірно, спробує оскаржити закон у суді, апелюючи на свободу слова. Це може значно відстрочити терміни, встановлені Конгресом, або заблокувати вступ закону в силу взагалі.

Американські законодавці вже намагалися заборонити TikTok у США у минулому. У Конгресі був поданий подібний законопроект, але його так і не схвалили. Оскільки питання TikTok було включено до загального законопроекту разом із санкціями проти Ірану та Росії, а також конфіскацією російських активів на користь України. Президент США Джо Байден вже обіцяв підписати його у разі схвалення в обох палатах Конгресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найприбутковіші в історії мобільні додатки: неочікувана ТОП-5

Як писав "Ми-Україна" раніше, стало відомо, коли Сенат США розгляне законопроєкт щодо допомоги Україні.

Головне