Найприбутковіші в історії мобільні додатки: неочікувана ТОП-5

Найприбутковіші в історії мобільні додатки: неочікувана ТОП-5

Соцмедійний застосунок TikTok став першою у світі програмою, яка не є ігровим мобільним додатком, із загальними користувальницькими витратами, які сягнули позначки у 10 мільярдів доларів. Такого висновку дійшов постачальник аналітичних даних додатків data.ai, пише CNN. 

Ще чотири додатки, яким вдалося потрапити до ТОП-5 найприбутковіших:

  • Candy Crush Saga - безкоштовна відеогра в жанрі "три в ряд",
  • Honor of Kings - розрахований на багато користувачів рольовий екшн, 
  • Monster Strike - відеогра жанру фізичної головоломки з елементами рольової гри, 
  • Clash of Clans - стратегічна багатокористувацька відеогра.

Станом на сьодні, лідером рейтингу є Candy Crush. Сукупні доходи від витрат користувачів у цьому додатку перевищили 12 млрд доларів. Втім TikTok має всі шанси обійти "суперника" і відібрати "золото" рейтингу. 

"TikTok готовий стати найприбутковішим мобільним додатком за всю історію — до 2024 року він наблизиться до позначки 15 мільярдів доларів. Споживачі витрачають понад 11 мільйонів доларів на день на "чайові" своїм улюбленим творцям контенту, що просуне TikTok за межі найприбутковішої мобільної гри у світі на сьогодні", - спрогнозувала керівниця аналітичного відділу data.ai Лексі Сідоу.

Найбільше до заповітної позначки у 10 млрд доларів наблизились платформа для знайомств та відеоплатформа YouTube. Проте обидва додатки станом на кінець 2023 року не дотягують до результату TikTok на 2-3 млрд доларів. 

Нагадаємо, у грудні китайському TikTok вдалось двічі поспіль виграти у судах США. Це, ймовірно, стане на заваді противникам застосунку у веденні боротьби із ним всередині країни

Як писав "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз вважає соцмережу X Ілона Маска найбільшим джерелом російської дезінформації

Головне