В росії пригрозили Канаді крахом дипвідносин, якщо вона віддасть Києву конфіскований у рф літак

В росії пригрозили Канаді крахом дипвідносин, якщо вона віддасть Києву конфіскований у рф літак

У разі конфіскації Канадою російського літака Ан-124, який з минулого року знаходиться в аеропорту Торонто, дипломатичні відносини двох країн зазнають краху. Відповідну заяву зробили у міністерстві закордонних справ росії.

Напередодні російське мзс викликало заступника глави дипломатичної місії Канади у рф. Йому висловили обурення через імовірний намір конфіскувати транспортний літак Ан-124 російської компанії "Волга-Днепр" (знаходиться під санкціями, - ред.) у Торонто і передати його Україні. 

"Канадському дипломату було заявлено, що дії офіційної Оттави, яка дотримується русофобського курсу, матимуть найсерйозніші наслідки для російсько-канадських відносин, які з вини режиму Джастіна Трюдо знаходяться на межі краху", - заявили у російському зовнішньополітичному відомстві.

Крім того росіяни зазначили, що конфіскація Канадою літака підсанкційної російської компанії є "цинічною крадіжкою".

Нагадаємо, під час візиту до Києва 10 червня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про рішення передати Україні конфіскований російський літак. А саме вантажний літак АН-124.

Як повідомляли "Ми-Україна", Канада оголосила про надання Україні чергового пакету військової допомоги. Йдеться про надання військової допомоги на 500 млн канадських доларів (близько 400 млн доларів США). До нового пакету допомоги увійшли кілька сотень ракет АІМ-7 для засобів ППО, 10 тисяч снарядів калібром 105 мм.

Головне