В росії палав черговий НПЗ - дрони атакували Слов'янськ-на-Кубані

В росії палав черговий НПЗ - дрони атакували Слов'янськ-на-Кубані

У росії триває флешмоб із пожеж на великих нафтопереробний об'єктах. У ніч на 17 березня естафету прийняв один із заводів у Слов'янську-на-Кубані, вогонь спалахнув після атак БпЛА.

Моменти вибухів потрапили на відео, а очевидці стверджують, що на НПЗ був здійснений наліт дронів. Внаслідок атаки виникла пожежа - на місце виїхали медики та інші оперативні служби.

Станом на зараз, як стверджують росіяни, пожежу вдалося загасити. В оперативному штабі Краснодарського краю рф заявили про загибель однієї людини.

Як відомо, напередодні невідомі безпілотники атакували Сизранський та Новокуйбишевський НПЗ у Самарській області росії. Внаслідок влучання на території нафтопереробного заводу в Сизрані сталася пожежа. Площа займання становить 500 квадратних метрів. Відомо, що з ладу виведено установку з атмосферно-вакуумної перегонки нафти. За день до цього три дрони впали на території заводу нафтопродуктів у Новошахтинську Ростовської області, його робота призупинена.

Нагадаємо, у Bloomberg підрахували, що за два дні атак у березні в рф було пошкоджено об'єкти, що становлять понад 10% нафтопереробних потужностей країни. Основну увагу видання звернуло на удари по Рязанському нафтопереробному заводу. Це підприємство розташоване в 200 км від російської столиці і до атаки забезпечувало росію 17,1 мільйонів тонн на рік.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 15 березня президент Володимир Зеленський провів одразу декілька важливих військових нарад, зустрічався з головнокомандувачем, керівниками Генштабу, воєнної розвідки, Служби безпеки, а також представниками уряду, "оборонки" та інших відомств: "визначили найуразливіші місця ворога, ті, де ми можемо завдати йому найбільшої шкоди. І будемо завдавати".

Головне