В потягах Укрзалізниці з'являться маршали безпеки

В потягах Укрзалізниці з'являться маршали безпеки

У потягах "Укрзалізниці" та на вокзалах будуть працювати маршали залізничної безпеки. 

Маршали належать до відомчої воєнізованої охорони, їх головне завдання –  контролювати безпеку в пасажирських перевезеннях та своєчасно реагувати у разі потреби, кажуть в "Укрзалізниці".

Маршали будуть працювати непублічно, на відміну від охоронців, які перебувають на вокзалах у службовій формі. 

У компанії додали, що перші маршали розпочали роботу у вересні. Вони працюють на одному з популярних західних напрямків, який потребує більшої уваги для гарантування безпеки пасажирів. 

"Це розповсюджена модель роботи безпекових підрозділів на авіаційних маршрутах. Перед нашими маршалами, які інкогніто знаходяться в поїздах та на вокзалах, стоїть завдання оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, яка може виникати під час подорожі пасажирів. Також це всі спеціально підготовлені фахівці", — зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Нагадаємо, що оголошені імена лауреатів Нобелівської премії з фізіології та медицини 2023 року. Ними стали Каталін Каріко та Дрю Вайсман, розроблені ними технології лягли в основу створення мРНК-вакцин проти коронавірусу.

Як повідомляли "Ми-Україна", Нобелівську премію миру отримала іранська правозахисниця Наргес Мохамаді. Про це повідомили у пресслужбі Фонду Нобеля.

 

Головне