В ООН заявили, що “не можуть змусити рф дотримуватися міжнародного права”

В ООН заявили, що “не можуть змусити рф дотримуватися міжнародного права”

Організація Об'єднаних Націй не має достатніх повноважень або інструментів, щоб змусити росію дотримуватись міжнародного права, а продовжує лише “сподіватись та очікувати, що рф виконуватиме обов'язки”.

Про це заявив голова Генеральної Асамблеї ООН Денніс Френсіс під час пресконференції в Нью-Йорку.

Він зазначив, що ООН діє на основі спільних цінностей і переконань, очікуючи, що всі члени організації, включно з росією, дотримуватимуться зобов'язань та поважатимуть територіальну цілісність інших країн.

Френсіс також підкреслив, що Генасамблея прийняла кілька резолюцій, які закликають росію негайно припинити агресію проти України та вивести війська з її території. 

“Я сам додав до резолюції слово "негайно". Ця агресія росії є грубим порушенням міжнародного права, і ми не можемо з цим миритися”, - підкреслив він.

Як писали “Ми-Україна” раніше, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна має намір “експоненціально” збільшити кількість своєї ядерної зброї. У своїй промові, присвяченій річниці заснування Північної Кореї, він зазначив, що країна реалізує політику розширення ядерного потенціалу для забезпечення національної безпеки.

Головне