В ООН назвали кількість жертв серед цивільного населення від початку повномасштабної війни

В ООН назвали кількість жертв серед цивільного населення від початку повномасштабної війни

Кількість жертв серед цивільного населення від початку повномасштабної війни росії проти України сягнула 10 200 загиблих осіб. При цьому поранено було понад 19 300 цивільних.

Про це повідомив директор Управління Організації Об'єднаних Націй з координації гуманітарних питань (УКГП) Едем Восорну у своєму звіті для брифінгу в Радбезі ООН щодо гуманітарної ситуації в Україні.

Як зазначається у звіті, в Україні триває ескалація. У результаті цього продовжуються і смерті, руйнування, вимушені переселення людей. Після 29 грудня 2023 року, коли відбулася чергова інтенсифікація конфлікту, російськими військами були здійснені повітряні атаки по всій Україні. Вони призвели до загибелі та поранення серед мирного населення та пошокодження та руйнування будинків, шкіл, лікарень, енергетичних об'єктів та іншої критичної цивільної інфраструктури.

Так, з 29 грудня вже було зафіксовано загибель 125 мирних жителів і поранення понад 550 по всій Україні. Підтверджена кількість цивільних осіб, які загинули з 24 лютого 2022 року, вже перевищила 10 200. Серед них - 575 дітей. Водночас поранено було понад 19 300 осіб.

"Масштаб гуманітарних потреб в Україні залишається величезним. Понад 14,6 млн людей - близько 40% населення України - потребують тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги", - йдеться у звіті.

Крім того, йдеться про те, що 4 млн людей, з яких 1 млн є дітьми, є внутрішніми переселенцями. Ще понад 6,3 млн людей стали біженцями.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо продовжує тероризувати Херсонщину. Вдень 11 січня росіяни вдарили по Іванівці та вбили у будинку, в який влучили, чоловіка.

Головне