В окупованій Макіївці палає газогін: одразу кілька міст залишилися без газу

В окупованій Макіївці палає газогін: одразу кілька міст залишилися без газу

У підконтрольній росіянами Маківці на Донеччині зафіксоване "факельне горіння газопровідної труби". Газ в оселях людей зник одразу в низці міст регіону, інформують окупаційні пабліки. 

Місцеві пишуть, що стовп вогню стало видно невдовзі після "прильотів". Заграву у Кіровському районі міста видно звідусіль.

Гауляйтер Ясинуватої Дмитро Шевченко, якого рф призначила там "мером" заявив, що місто нині без газопостачання. 

"Внаслідок обстрілу м.Макіївка пошкоджено систему газопостачання, у тому числі і Ясинуватої. Місто без газу. Вживаються заходи щодо ліквідації наслідків обстрілу", - написав він.

Як відомо, вже понад півтора тижня без світла на окупованій частині Луганщини залишаються близько 45 600 абонентів. На території захопленої росіянами Донеччини без електропостачання той самий період часу - 36 800 споживачів.

Нагадаємо, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко 21 грудня повідомив про пошкодження у місті складів БК та техніки окупантів. Він розповів, що "кара небесна" завітала на територію колишнього Холодокомбінату у Кальміуському районі. Там росіяни переховували техніку та боєкомплект, по яким власне і прилетіло.

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільник СБУ Василь Малюк анонсував, що на російського диктатора Путіна в прийдешньому році очкують "сюрпризи". Не вдаючись у конкретику, він зазначив, що війну у 2024 буде перенесено якомога ближче до Кремля.

Головне