В новий пакет санкцій ЄС проти росії хочуть вперше ввести китайські компанії

В новий пакет санкцій ЄС проти росії хочуть вперше ввести китайські компанії

Європейський союз у межах нового пакета санкцій хоче ввести обмеження проти китайських компаній за їхню допомогу росії. Про це повідомила Bloomberg.

За інформацією Bloomberg, мова йде про технологічні та електронні компанії, які звинувачуються у сприянні розвитку російської оборонки. Якщо ці обмеження запровадять, ці фірми не зможуть торгувати з європейськими компаніями в рамках боротьби з російською агресією.

"Європейський союз запропонував нові торговельні обмеження приблизно для двох десятків компаній, зокрема трьох, що базуються в Китаї, яких звинувачують у підтримці військових зусиль росії в Україні", - пише видання.

Також до цього списку увійшли компанії з Гонконгу, Сербії, Індії та Туреччини.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський за результатами Ставки заявив, що в Україні збільшать кількість мобільних вогневих груп протиповітряної оборони, які відбивають атаки дронів-камікадзе Shahed. Про це повідомив глава держави.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський вчора з Риму поспілкувся з очільником ПАР Сирілом Рамафосою. Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, український президент подякував Сирілу Рамафосі за участь представника ПАР у зустрічах радників із реалізації Формули миру.

Головне