В Ірпені демонтували пам’ятник радянському солдату (фото)

В Ірпені демонтували пам’ятник радянському солдату (фото)

На Київщині в одному з мікрорайонів Ірпеня демонтували пам’ятник радянському солдату. Про це повідомила начальниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк. 

Монумент демонтували, бо через місце, де він стояв, будуть прокладати нову дорогу - з’їзд із новозбудованого мосту. Демонтаж пам’ятника погодили з Міністерством культури та інформаційної політики.

Монумент був дуже пошкоджений під час обстрілів. Наразі він знаходиться в аварійному стані. Відомо, що біля цього пам'ятника загинула жінка з двома дітьми і волонтер.

Наразі монумент перемістили на ірпінське кладовище. Згідно з архівними даними під меморіалом є братська могила. Якщо її виявлять, то рештки радянських солдатів ексгумують і перепоховають на кладовищі.

Як повідомляли “Ми-Україна”, у Маріїнському парку в Києві 9 лютого розпочали демонтаж пам’ятника радянському генералу Миколі Ватутіну. Відомо, що комунальники підчепили його краном та почали від’єднувати пам’ятник від п’єдесталу, на якому написано: “Генералу Ватутіну від українського народу”.

Головне