Усьому світові загрожують імперська росія та режим Лукашенка, - новий президент Латвії

Усьому світові загрожують імперська росія та режим Лукашенка, - новий президент Латвії

Новий латвійський президент Едгар Рінкевич назвав росію та режим Лукашенка загрозами не лише для Латвії та Європи, а й усього світу. На цьому він наголосив під час своє інавгураційної промови, пише ERR.

"Світу, Європі та нашому регіону загрожують імперська росія та режим Лукашенка. Зовнішня політика нашої країни не має і не матиме часу на помилки. Нам і надалі потрібно буде діяти швидко, рішуче та мудро", - наголосив він.

Глава держави заявив, що Латвія не відступатиме від своєї зовнішньої та безпекової політики, а також продовжуватиме всіляко підтримувати українців у їхньому протистоянню агресору.

"Ми продовжуватимемо підтримувати героїчний український народ у його боротьбі за свободу до остаточної перемоги України. Ми продовжуватимемо боротися з російським імперіалізмом та його злою світовою ідеологією. Сьогодні я хотів би ще раз подякувати всім тим латиським патріотам, які безкорисливо допомагають Україні у своїй справі. Таким чином, ви також зміцнюєте нашу країну", - заявив Рінкевич.

Як відомо, 8 липня обраний народом Едгар Рінкевич, склавши урочисту присягу в Сеймі, став сьомим президентом Латвії після відновлення країною незалежності. Після цього йому у канцелярії президента були вручені найвищі державні нагороди.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 8 липня близько 10:00 армія рф обстріляла місто Лиман на Донеччині. Для атаки по населеному пункту ворог застосував реактивні системи залпового вогню, цілив по житловому сектору. За даними місцевої ОВА, в результаті обстрілу загинуло щонайменше шестеро осіб, ще п’ятьох – було поранено.

Головне