Уряд Орбана відкрито став на російський бік, – можливий наступний премʼєр Польщі Дональд Туск

Уряд Орбана відкрито став на російський бік, – можливий наступний премʼєр Польщі Дональд Туск

Можливий наступний премʼєр-міністр Польщі, голова "Громадянської платформи" Дональд Туск заявив, що уряд прем'єра Угорщини Віктора Орбана відкрито став на російський бік.

Про це політик наголосив в коментарі журналістам, передає видання TVN 24. У нього запитали про ймовірні переговори з головою уряду Угорщини Орбаном.

"Ми маємо справу з урядом, який відверто перейшов на російські позиції. Давайте чесно: його стосунки з Москвою і Путіним органічні, і не думаю, що мої переконання можуть суттєво змінити його ставлення", - пояснив Туск у коментарі.

Крім того, на думку Дональда Туска, він з Орбаном "не близький політично", тож свій вплив на нього не переоцінює. Він також зазначив, що наразі угорський уряд, який підконтрольний Орбану, блокує рішення, згідно з яким Польща повинна отримати від Євросоюзу 800 млн євро за зброю, яку передала на допомогу Україні. Туск додав, що "озлоблений" через те, що таке важливе рішення досі не можуть врегулювати.

"Я переконаний, що відсьогодні більшість лідерів братимуть до уваги польську думку, коли йдеться про українські питання та коли йдеться про Угорщину та Орбана", - підсумував політик.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Франції Еммануель Макрон 7 грудня зустрівся з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Відомо, що Макрон намагався переконати прем’єр-міністра Угорщини зняти вето на вступ України до Європейського Союзу, але в нього не вийшло.

Головне