Київські Золоті ворота, бахчисарайський Ханський палац, одеська опера: UNITED24 презентувала нову колаборацію з LEGO-креаторами

Київські Золоті ворота, бахчисарайський Ханський палац, одеська опера: UNITED24 презентувала нову колаборацію з LEGO-креаторами

Фандрейзингова платформа UNITED24 презентувала нову колаборацію з LEGO-креаторами. Це п’ять нових моделей визначних пам’яток України з серії UKRAINEinLEGObricks. Серед них київські Золоті ворота, бахчисарайський Ханський палац, Підгорецький замок, Одеський національний академічний театр опери та балету та Миколаївська астрономічна обсерваторія. 

У UNITED24 наголосили, що головне завдання UKRAINEinLEGObricks - знайомити світ з архітектурними пам’ятками України та допомога у зборі коштів на відбудову Великокостромської гімназії, яку зруйнували російські окупанти.

"Перший проєкт, в якому були представлені Україна-мати, маріупольська вежа та “Ластівчине гніздо”, допоміг зібрати 15 мільйонів гривень, які були спрямовані на відбудову України. Ми дуже вдячні креаторам LEGO, які не просто відгукнулися на заклик UNITED24, а й проявили ініціативу у виборі архітектурних об'єктів. Незважаючи на те, що дехто з них ніколи не був в Україні, усім вдалося дуже детально відтворити кожну з п’яти пам'яток. Ми продовжимо зацікавлювати міжнародну аудиторію та привертати її увагу до України і дякуємо кожному, хто підтримує нас на цьому шляху", - розповіла координаторка UNITED24 Ярослава Гресь.

До створення нових моделей визначних пам’яток України з серії UKRAINEinLEGObricks долучилися творці з чотирьох країн: Ерік Лоу та Марк Сегеді зі США, Даніель Зайдль з Німеччини, Мацей Коцот із Польщі та Олександр Єрмолаєв з України. 

Підтримати збір на відбудову Великокостромської гімназії, що була зруйнована у жовтні 2022 року, може кожен бажаючий. Зробити це можна за посиланням: https://u24.gov.ua/uk/ukraineinlegobricks.

Як повідомляли "Ми-Україна", американський актор Міша Коллінз, який на власні очі бачив роботу українських саперів під час відвідин Київщини та Чернігівщини, збирає 450 000 доларів на машину для гуманітарного розмінування.

Головне