Умєров зустрівся з головою Національної асамблеї Франції: деталі переговорів

Умєров зустрівся з головою Національної асамблеї Франції: деталі переговорів

Міністр оборони України Рустем Умєров провів у Києві зустріч з очільником Національної асамблеї Франції Яель Браун-Піве.

"Був радий зустрітися в Києві з головою Національної асамблеї Франції Яель Браун-Піве. Вдячний за всебічну підтримку, яку Франція надає Україні для відсічі російській агресії, зокрема за підписання двосторонньої безпекової угоди", - заявив Умєров.

Водночас очільник українського оборонного відомства зазначив, що постійно контактує з французькими колегами.

"Я високо ціную продуктивну співпрацю з моїм французьким колегою, Себастьяном Лекорню. Ми у постійному контакті з ним і його командою", - наголосив міністр оборони України.

Також він заявив про готовність України співінвестувати у французькі оборонні технології та напряму закуповувати французьку військову продукцію.

"Потужності українського оборонно-промислового комплексу мають бути включені в європейський план військового виробництва", - заявив Рустем Умєров.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню оголосив про новий цикл виробництва ядерної зброї. Наразі країна має 290 ядерних боєголовок, що забезпечує їй четверте місце у світовому рейтингу після росії, США і Китаю.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.