Умєров обговорив із нідерландською колегою військову допомогу

Умєров обговорив із нідерландською колегою військову допомогу

Міністр оборони Рустем Умєров і міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен обговорили участь у коаліції F-16 та військову допомогу. Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“F-16, військове співробітництво, залучення підтримки в розвиток українських оборонних підприємств – такими були теми переговорів з міністеркою оборони Нідерландів під час її візиту в Україну”, - зазначив він.

Умєров наголосив, що його нідерландський колега частий і бажаний гість у Києві, що підкреслює важливу роль Нідерландів у наданні допомоги Україні. 

Український міністр подякував партенерам за допомогу, “Щиро дякую їй та народу Нідерландів за їхню підтримку”.

Варто зауважити, що під час зустрічі вони детально обговорили можливі шляхи участі Нідерландів у закупівлях зброїдля українських військових потреб.

“Українські виробники озброєння мають багато спроможностей закликав фінансувати виробництво зброї саме в Україні”, - наголосив міністр.

Умєров додав, що особливу увагу приділили ініціативі F-16. Коаліція F-16 є однією з найефективніших, і ми вдячні Нідерландам за співлідерство у ній.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів переговори з міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен, яка прибула з візитом до Києва.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Нідерланди інвестують 400 мільйонів євро на шведський фонд для виробництва бойових машин піхоти для України.

Головне