"Укроборонпром" підписав близько 30 угод про співпрацю з країнами-членами НАТО

Укроборонпром підписав вже близько 30 угод про співпрацю з понад десятьма країнами-членами НАТО.

Про це розповіла речниця "Укроборонпрому" Наталія Сад в ефірі "Ми-Україна".

За її словами, Укроборонпром та VOP CZ спільно ремонтуватимуть Українські танки Т-64.

"Це далеко не перша і не остання угода. Таких ми вже підписали близько 30 з понад 10-ма країнами-членами НАТО. Ми намагаємося заповнити ті порожні місця, які на сьогоднішній день є в контексті зміцнення обороноздатності нашої країни", - зауважила вона.

Сад додала, що ця співпраця посилитись обороноздатність нашої країни.

Нагадаємо, ще у травні українське оборонне відомство замовило в “Укроборонпрому” танки “Оплот” для потреб Сил оборони України.

“Я переконаний, що в танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ “Оплот”. На фронті обов’язково має бути броньований кулак, адже найголовніша цінність – це збереження життя наших захисників і захисниць… у промисловості я залишаюся промисловим українопротекціоністом. Саме тому ухвалено рішення, що МОУ замовить в “Укроборонпрому” для українського війська “Оплоти”, – наголосив голова Міноборони Олексій Резніков.

Танки “Оплот”: що про них відомо

БМ “Оплот” є українським основним бойовим танком. Йог обуло розроблено Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені О. О. Морозова на базі бойової машиниТ-80УД.

Як і у випадку з Т-84, в “Оплотах” застосується автомат заряджання, а тому екіпаж складається лише з трьох людей: механіка-водія, навідника та командира.

Український танк має комбіновану систему захисту, що включає пасивну броню, вбудований динамічний захист і ряд інших систем захисту, що підвищують виживання танка на полі бою. Броня – багатошарова, що складається з броньових листів та керамічних матеріалів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, до 3000 працівників ЗАЕС підписали контракти з “Росенергоатомом”.

Головне