Українським захисникам відправили понад 270 ударних дронів Vampire 

Українським захисникам відправили понад 270 ударних дронів Vampire 

“Армія дронів” відправила на фронт понад 270 ударних дронів Vampire. Про це повідомив міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

Відомо, що це коптери українського виробництва, які можуть нести до 15 кілограмів корисного навантаження.

За словами Федорова, бійці застосовуватимуть їх для знищення як броньованих авто й танків, так і оборонних споруд ворога, фортифікаційних укріплень чи складів боєприпасів.

“Це коптери українського виробництва. Вони можуть нести до 15 кг корисного навантаження. Військові застосовуватимуть їх для знищення як броньованих авто й танків, так і оборонних споруд ворога, фортифікаційних укріплень чи складів боєприпасів”, - зазначив міністр.

Він додав, що кожен дрон оснащений тепловізором, тому може ефективно працювати вночі. 

Зазначається, що серійне виробництво дронів Vampire налагодила українська компанія SkyFall весною цього року.  

Нагадаємо, що українські морські дрони – це унікальна розробка Служби безпеки України. Вони виготовляються на підземному виробництві на території України

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, українські спецслужби надали американським ЗМІ ексклюзивні кадри використання експериментального морського дрона для атаки на Кримський міст. Раніше схожі безпілотники здійснили рейд на російський десантний корабель “Оленегорский горняк” і танкер “SIG”.

Головне