Українські сапери знайшли оригінальний спосіб виявляти ворожі міни

Українські сапери знайшли оригінальний спосіб виявляти ворожі міни

Українські сапери на півдні України винайшли оригінальний спосіб виявляти російські міни. Для цього ЗСУ використовують дрони з тепловізорами, які засвічують розпалені від сонця міни.

Про це йдеться у репортажі CNN.

Наші воїни використовують дрони з тепловізорами, щоб виявляти ворожі міни. Це відбувається завдяки тому, що міни встигають нагрітися під сонцем і стають помітними у відповідному спектрі.

Ті міни, які виявляють, знищують спеціальними зарядами. Журналісти окремо підкреслили, що саме мінні поля (як і окопні бої) є головними викликами для ЗСУ під час цього контрнаступу.

Варто зауважити, що росіянам вдалося суттєво сповільнити український контрнаступ, замінувавши значні площі довкола своїх позицій.

Протитанкові та протипіхотні мінні поля тягнуться на 5-10 км від ключових російських позицій й це змусило українських захисників змінити тактику, пише The Washington Post.

Ситуацію ускладнює і те, що росіяни тепер пріоритизують знищення техніки для розмінування, усвідомлюючи її ключове значення для просування українців.

Ще одним викликом для українських захисників є спроможність росіян здійснювати повторне мінування вже очищеної території з дронів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Бахмутському напрямку в районі Кліщіївки Збройні сили просувають вперед не дивлячись на щільне мінування окупантів. Крім того, росіяни накривають позиції українських захисників артилерією та використовують авіацію.

Головне